Business Internaţional

FBI-ul ar fi avertizat serviciile britanice de informaţii că Abedi plănuia un atac terorist - surse

FBI-ul ar fi avertizat serviciile britanice de...

Autor: Olimpia Nicolae

29.05.2017, 13:10 1697

Agenţii FBI ar fi informat oficialii britanici că tânărul în vârstă de 22 de ani făcea parte dintr-o celulă teroristă a Stat Islamic din Africa de Nord şi plănuia un atac terorist în Marea Britanie.

Abedi ar fi fost plasat de SUA pe o listă de terorişti supravegheaţi, după ce a ajuns în atenţia agenţiilor serviciilor de informaţii în urma unei investigaţii asupra unui grup terorist ce opera în Libia.

”La începutul lui 2017 FBI-ul ar fi anunţat MI5-ul că Abedi aparţinea unei grupări teroriste nord-africane din Manchester, ce căuta o ţintă politică în acel stat”, a declarat o sursă a serviciilor de securitate.

”Acest fapt a reieşit din interceptarea convorbirilor sale de către agenţi americani federali, ce-l investigau pe Abedi de la jumătatea lui 2016 şi din informaţii descoperite în Libia, unde familia sa avea legături cu grupări teroriste”, a adăugat acesta.

”În urma acestor informaţii, Abedi şi alţi membri ai grupării au fost cercetaţi de MI5. La acel moment se considera că Abedi plănuia asasinarea unei personalităţi politice”, a mai spus sursa.

MI5 a trebuit să răspundă unor întrebări în privinţa faptului că Abedi se afla în atenţia servicilor de informaţii, dar a putut întreprinde atacul sinucigaş.

Oficiali ai agenţiei britanice de informaţii au replicat că simultan se ocupă de manevrarea a 500 investigaţii antiteroriste ce implică 3.000 de subiecţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO