Business Internaţional

Federer a pierdut dramtic finala de la Indian Wells, după ce a ratat trei mingi de meci

Federer a pierdut dramtic finala de la Indian Wells,...

Autor: Claudiu Giurgea, Mediafax

19.03.2018, 11:35 171

Federer a ratat câştigarea celui de-al treilea titlu consecutiv în circuit, după ce triumfase la Australian Open şi Rotterdam, cedând cu 4-6, 7-6(8), 6-7(2) finala turneului Masters de la Indian Wells. Elveţianul a părut mai nervos ca niciodată în faţa unui Del Potro care a jucat la un nivel extraordinar. Roger a fost frustrat inclusiv după duelul disputat în California, ţinând cont că a ratat trei mingi de meci pe propriul serviciu la scorul de 5-4 în decisiv.

Juan a reuşit un rebreak miraculos, defilând apoi în tie-break-ul decisivului. El a obţinut a 7-a victorie în faţa liderului mondial, însă Federer conduce în continuare detaşat în meciurile directe cu Del Potro, scor 18-7. Finala de la Indian Wells, în care "Turnul din Tandil" a pus capăt invincibilităţii lui Roger în 2018, a durat două ore şi 45 de minute. Juan Martin Del Potro a fost recompensat cu 1,3 milioane de dolari pentru performanţa sa.

Mă simt puţin dezamăgit pentru că am ratat o mare oportunitate. Aş vrea să joc acel tie-break din nou, pentru că nu ştiu ce naiba s-a întâmplat acolo", a declarat Federer după tensionatul meci, în care ambii jucători s-au certat cu arbitrul Fergus Murphy. Roger a izbucnit la adresa arbitrului după o decizie controversată, confirmată totuşi de Hawk-Eye, în timp ce adversarul său a fost deranjat din cauză că spectatorii nu sunt avertizaţi deşi fac zgomot în timp ce el serveşte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO