Business Internaţional

Fillon îl acuză pe Hollande că ar fi orchestrat campania de presă împotriva candidaturii sale

Fillon îl acuză pe Hollande că ar fi orchestrat...

Autor: Mircea Olteanu

24.03.2017, 08:31 35

Într-un interviu pentru un post francez de televiziune, Fillon a declarat că Hollande a coordonat o "celulă secretă" care se face responsabilă pentru divulgarea de informaţii către presă şi a descris această presupusă situaţie drept "un scandal în care este implicat statul".

"Au trecut deja două luni de când presa aruncă cu noroi în mine", a declarat candidatul pentru postul France 2, adăugând că de multe ori s-a gândit la fostul premier socialist Pierre Beregovoy care a fost anchetat pentru implicare într-un presupus caz de corupţie şi s-a sinucis după pierderea alegerilor.

Reacţia Preşedinţiei franceze a fost una promptă, într-un comunicat dat publicităţii se afirmă că Hollande "condamnă cu cea mai mare fermitate afirmaţiile false făcute de Francois Fillon".

"Executivul nu a intervenit niciodată în nicio procedură judiciară", se mai precizează în comunicat.

François Fillon, candidatul partidului Republicanii (centru-dreapta) în scrutinul prezidenţial din Franţa, a fost pus sub acuzare, săptămâna trecută, pentru deturnare de fonduri publice, în investigaţia privind angajarea fictivă a unor rude apropiate ca asistenţi, iar ulterior ancheta a fost extinsă la suspiciuni de escrocherie agravată, fals şi uz de fals.

Considerat la un moment dat favorit în sondajele de opinie privind cursa prezidenţială, şansele lui Fillon de a fi ales în fruntea Franţei s-au prăbuşit în urma scandalului privind angajarea fictivă a unor rude apropiate ca asistenţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO