Business Internaţional

Finanţarea firmelor mici, prioritate pentru UE

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

25.10.2010, 23:30 28

Propunerile Comisiei Europene ce vizează revitalizareaindustriei celor 27 de ţări membre ale UE urmează a fi făcutepublice la Bruxelles în această săptămână, oficialii subliniindfaptul că, în pofida accentului care se pune în prezent asuprasectorului financiar, acest sector al economiei asigură unu dinpatru locuri de muncă din sectorul privat, potrivit FinancialTimes.

Printre propuneri se numără planuri de îmbunătăţire a accesuluila finanţare, în special pentru companiile mai mici, şi legi caresă transforme procesul de stabilire de standarde în industrieîntr-unul mai rapid şi mai eficient. Vor fi lansate în acelaşi timpo serie de "proiecte industriale europene".

Comisia Europeană este de asemenea aşteptată să propunămonitorizarea anuală a competitivităţii industriale a ţărilor şi săpublice rezultatele primei sale analize. În cadrul acesteia,fiecare ţară este evaluată din perspectiva mai multor categorii, dela productivitatea muncii la preţurile la electricitate.

Mai multe rapoarte indică faptul că mai multe ţări sunt în urmă,în special în ceea ce priveşte cercetarea şi dezvoltarea.

"O primă analiză legată de performanţele şi strategiile ţărilormembre în ceea ce priveşte competitivitatea demonstrează că maieste loc de îmbunătăţiri la nivel general", se arată în raportulComisiei Europene.

Raportul este de aşteptat să includă aproximativ 50 de propunerispecifice, ce urmează a fi implementate până în anul 2012. Acesteainclud măsuri în sensul unei mai strânse cooperări în domeniulfiscal, în special al TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO