Business Internaţional

Firma poloneză de transport de mărfuri OT Logistics vrea să se listeze la Londra

Firma poloneză de transport de mărfuri OT Logistics...

Autor: CătăIina Apostoiu

14.06.2016, 22:26 288

Compania poloneză de transport de mărfuri şi logistică OT Logistics intenţionează să se listeze pe bursa de acţiuni londoneză pentru a atrage investitori străini, a anunţat directorul său executiv adjunct, citat de Reuters.

La trei ani după listarea pe bursa din Varşovia, compania vrea ca acţionarii săi să voteze cu privire la o listare duală pe 30 iunie. “Listarea pe LSE va facilita accesul investitorilor străini la acţiunile noastre”, a declarat Piotr Ambrozowicz. “

Credem că în timp prezenţa noastră pe bursa londoneză ne va permite să câştigăm capital”. OT Logistics, cu un profit net de 15,5 milioane de zloţi (3,96 milioane de dolari) la o cifră de afaceri de 752,3 milioane în 2015, vrea de asemenea ca acţionarii săi să voteze cu privire la o nouă emisiune de acţiuni în Varşovia.

OT Logistics, care concurează cu compania de stat PKP Cargo şi DB Schenker a Deutsche Bahn în Europa, ar fi cea de-a doua companie poloneză cu o listare duală în Londra după compania Work Service. Companiile poloneze sunt în căutare de pieţe mai lichide şi acces la investitori noi în condiţiile stagnării înregistrate pe bursa din Varşovia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO