Business Internaţional

Fitbit, gigantul care produce ceasuri inteligente, a depăşit aşteptările şi poate concura cu Apple pe piaţă

Fitbit, gigantul care produce ceasuri inteligente, a...

Autor: Dragoş Dinu

10.09.2017, 21:02 469

Compania americană Fitbit, liderul global al pieţei de gadgeturi purtabile, cu afaceri de 2 mld. dolari în 2016, este gata să lanseze noul ceas inteligent Ionic. De-a lungul anilor, Fitbit a recunoscut că a fost eclipsat de oponenţi precum Apple Watch, dar şi de alte smartwatch-uri precum Gear de la Samsung sau Android Wear, produs de Google, potrivit Mashable.

Lansarea de anul trecut a variantei Blaze a fost un pas important în construcţia brandului, dar nu îndeajuns să fie un adevărat ceas inteligent cu propria platformă de operare şi aplicaţii, astfel încât să îi mulţumească pe utilizatori. Smartwatch-ul va fi disponibil în magazine din luna octombrie în CEE( Europa Centrală şi de Est) pentru suma de 350 euro. Ionic, care aduce mari promisiuni în performanţe, va include în pachet şi o pereche de căşti wireless Fitbit Flyer, care vor costa 130 dolari. Căştile Flyer şi ceasul nu vin în acelaşi pachet, acestea se pot achiziţiona separat.

Asemenea versiunilor anterioare, noul Ionic va fi proiectat pentru monitorizarea activităţii de zi cu zi, şi va include un player muzical, ceea ce va face din Ionic un dispozitiv mai atractiv pentru cei care nu sunt mulţumiţi în prezent de standardele companiei. Acest device va fi şi primul ceas din seria Fitbit care va rula pe sistem de operare Fitbit OS, şi va dispune de magazinul online App Gallery.

Ionic vine cu un plus de design datorită profilului subţire şi a ecranului care va fi mai clar şi mai luminos decât la versiunile anterioare, chiar şi în zilele însorite. Ceasul vine în trei variante de culoare (burnt orange/silver/graphite gray). Acesta va fi rezistent la apă şi poate fi scufundat pănă la 50 de metri, iar înotul poate fi contorizat asemenea mersului pe stradă.

Ceasul se laudă cu 2,5 GB spaţiu de stocare, pe care utilizatorii pot să îi folosească pentru a descărca muzică în propriul playlist. Ionic are o autonomie a bateriei de pănă la patru zile, şi este compatibil cu sistemele de operare Android, iOS şi Windows Phone. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO