Business Internaţional

Fitch a redus ratingul BP la "AA", cu perspectiva negativa, in urma dezastrului din Golful Mexic

03.06.2010, 14:48 16

Fitch Ratings a retrogradat ratingul de credit pe termen lung alBP la "AA", de la "AA+", cu perspectiva negativa, din cauzariscurilor privind operatiunile si situatia financiara a grupuluipetrolier britanic in urma dezastrului Deepwater Horizon,informeaza Mediafax Business.

Fitch a confirmat ratingul de credit pe termen scurt alcompaniei la "F1+", se arata intr-un comunicat al agentiei deevaluare financiara.

"Retrogradarea ratingului BP reflecta opinia Fitch ca riscurileprivind afacerile si profilul financiar al BP continua sa creascain urma accidentului de la platforma Deepwater Horizon din GolfulMexic. Compania a esuat pana acum in repetate randuri in eforturilesale de a opri scurgerea de petrol si a recurs apoi la metode decolmatare" care ar putea de asemenea sa nu aiba succes, in functiede diversi factori, potrivit Fitch.

In plus, Fitch noteaza ca masura de ultima instanta luata de BP,saparea unor puturi de degrevare prin care sa fie oprita definitivscurgerea, ar putea sa devina eficienta numai odata cu trecereatimpului, prelungind criza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO