Business Internaţional

Flota rusă de la Marea Neagră va primi un submarin militar invizibil pe radare

Flota rusă de la Marea Neagră va primi un submarin...

Autor: Mihai Draghici

17.09.2014, 16:38 614

Submarinul militar Novorosisk, primul din clasa Varşavianka, este staţionat în prezent într-un şantier naval din Sankt-Petersburg, urmând să fie trimis în Marea Neagră după finalizarea testelor.

Ministerul rus al Apărării a comandat şase submarine din clasa Varşavianka, invizibile pe radare şi supranumite "găuri negre în ocean" de către Forţele Navale americane, pentru că sunt aproape nedetectabile.

Lucrările pentru construirea submarinului Novorosisk au început în august 2010. Moscova a anunţat în august că Flota rusă de la Marea Neagră va primi cel puţin 11 nave militare suplimentare, inclusiv două fregate şi două submarine, înainte de sfârşitul acestui an.

Două submarine cu propulsie hibridă - diesel/electric - de tip 636.3, Novorosisk şi Rostov-pe-Don, se vor alătura Flotei de la Marea Neagră, declara amiralul Viktor Şirkov. Cele două submarine au capacitatea de a naviga în ape cu adâncime relativ redusă şi sunt destinate misiunilor antinavă. Submarinele militare vor avea echipaje de câte 52 de membri, viteza de croazieră de 20 de noduri (37 km/h), o autonomie de 750 de kilometri şi de 45 de zile.

Tot până la sfârşitul acestui an, Flota rusă de la Marea Neagră va primi şi o navă antisabotaj, şase nave de intervenţie şi două noi fregate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO