Business Internaţional

FMI neagă existenţa unor negocieri cu Italia. Fondul nu are resursele necesare pentru un asemenea împrumut

FMI neagă existenţa unor negocieri cu Italia. Fondul nu are resursele necesare pentru un asemenea împrumut

Autor: Adrian Voicu

28.11.2011, 09:49 1030

Fondul Monetar Internaţional a anunţat că nu discută în niciun fel un pachet de salvare cu Italia şi Japonia, astfel de discuţii neavând loc în grupul G7, informează Bloomberg.

Creditorul internaţional nu se află în discuţii cu autorităţile italiene asupra unui program de finanţare al FMI, a anunţat astăzi într-un comunicat un purtător de cuvânt al Fondului, după ce duminică, în publicaţia La Stampa, au apărut informaţii conform cărora FMI ar pregăti un împrumut de 600 miliarde euro pentru susţinerea eforturilor Italiei a readuce încrederea investitorilor.

"FMI pur şi simplu nu are resursele necesare" pentru un asemenea ajutor, a declarat pentru Bloomberg Marc Chandler, strateg pe curs valutar la banca new-yorkeză Brothers Harriman & Co. Conform datelor prezentate pe site-ul FMi, Fondul avea la 17 noiembrie aproximativ 390 de miliarde de dolari disponibili pentru împrumuturi.

De asemenea, guvernul japonez nu este sigur dacă Italia vrea un ajutor din partea FMI de 600 miliarde de euro, a declarat sub protecţia anonimatului un oficial guvernamental. G7 nu ar fi discutat despre o asemenea posibilitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO