Business Internaţional

FMI s-a supărat pe fostul elev model

19.07.2010, 23:48 14

Forintul maghiar s-a depreciat până la minimul ultimelor luni,pierzând 2,5%, iar riscul asociat Ungariei a crescut după ce FMI asuspendat până în luna septembrie relaţiile cu autorităţile de laBudapesta din cauza unor neînţelegeri legate de suprataxareabăncilor şi reducerea salariului guvernatorului bănciinaţionale.

Guvernul maghiar nu renunţă la taxa specială pe care vrea să oaplice instituţiilor financiare în următorii trei ani şi de pe urmacăreia doar în 2010 vrea să obţină 200 mld. forinţi (709 mil.euro). Liderii din Ungaria nu vor să audă de alte măsuri deausteritate pe care FMI le consideră necesare. FMI ar fi preferatpentru Ungaria o reţetă de austeritate asemănătoare celei dinRomânia, a afirmat ministrul economiei de la Budapesta, GyorgyMatolcsy. Ungaria a fost dată de mai multe ori exemplu de cătreFMI pentru că a cerut la timp finanţare, a majorat taxele şi aredus cheltuielile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO