Business Internaţional

Fondatorii firmei de avocatură din centrul scandalului Panama Papers, arestaţi

Fondatorii firmei de avocatură din centrul scandalului...

Autor: Catalina Apostoiu

14.02.2017, 00:00 461

Procurorul general din Panama i-a acuzat pe fondatorii firmei de avocatură Mossack Fonseca de corupţie. Cei doi avocaţi erau deja prinşi într-un alt scandal cand au fost publicate documentele Panama Papers anul trecut, scrie Deutsche Welle. La sfarşitul săptămanii trecute, autorităţile din Panama i-au arestat pe cei doi ca parte a unei anchete separate referitoare la acte de corupţie în Brazilia.

Jurgen Mossack şi Ramon Fonseca au fost arestaţi în urma informaţiilor potrivit cărora "firma acestora reprezintă o organizaţie criminală dedicată ascunderii de active sau bani de origini suspecte". Cei doi sunt suspectaţi de a fi creat conturi offshore care i-au permis firmei braziliene de construcţii Odebrecht să transfere mită de aproximativ 800 milioane de dolari către ţări din America Latină.

Compania a plătit o amendă de 3,5 miliarde de dolari anul trecut în legătură cu acest caz. La începutul săptămanii trecute, autorităţile au cercetat birourile firmei şi locuinţele celor doi fondatori. Firma a negat orice asociere cu Odebrecht. După raidul efectuat la birourile celor doi fondatori, însă, Fonseca, fost consilier al preşedintelui Panama, Juan Carlos Varela, a declarat că Varela a recunoscut că primea mită din partea companiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO