Business Internaţional

Fondatorul Gawker Media, în pericol de faliment după ce a pierdut procesul cu Hulk Hogan

Fondatorul Gawker Media, în pericol de faliment după ce...

Autor: Mediafax

22.07.2016, 09:07 1127

Această decizie vine ca o victorie pentru Hogan, dar şi pentru investitorul miliardar Peter Thiel, un susţinător timpuriu şi membru al consiliului de administraţie al Facebook Inc (FB.O), care a ajutat la fondarea procesului lui Hogan, în urma publicării unui articol scris de Gawker despre orientarea sexuală a lui Thiel.

"Această poveste se va finaliza cu brandurile populare ale Gawker Media care vor fi preluate de altă proprietate şi cu ideea unei prese libere şi critice, reafirmată de către instanţe. În final, membrul consiliului de administraţie al Facebook nu va avea nimic de arătat pentru ura sa demnă de milă, decât cheltuielile juridice şi reputaţia de om sensibil la critici", a declarat Denton.

Gawker a depus actele pentru Capitolul 11 de protecţie în caz de faliment, în luna iunie, după ce Hogan a câştigat 140 milioane de dolari în urma procesului împotriva companiei, după ce site-ul Gawker a postat un clip video care conţine scene intime cu luptătorul Hulk Hogan.

Potrivit actelor juridice, din suma totală, Denton este responsabil să achite 125 de milioane de dolari.

Avocaţii companiei Gawker au solicitat curţii aceeaşi protecţie pentru fondator, dar instanţa i-a acordat lui Denton protecţie temporară.

Stuart Bernstein, judecător sindic (n.r. - judecătorul care pronunţă şi judecă hotărârea de deschidere a procedurii de insolvenţă) din New York, a refuzat să extindă protecţia.

Avocaţii Gawker au susţinut că, fără protecţie, Denton va fi distras de propriul proces de insolvenţă, iar afacerea Gawker şi planul de a vinde compania în insolvenţă vor avea de suferit.

Gawker şi bancherii de investiţii solicită acum oferte de achiziţie a companiei. Când Gawker a deschis procedura de insolvenţă, a avut o înţelegere cu compania de media online Ziff Davis LLC, care trebuia să cumpere compania pentru 90 milioane de dolari, dar acesta trebuia să fie doar preţul de pornire într-un proces de licitaţii care acum este în curs de desfăşurare.

Înainte de hotărâre, Denton a afirmat că un proces de faliment personal ar fi o distracţie majoră de la scoaterea la licitaţie a companiei Gawker, argumentând că el joacă un rol crucial în acest proces.

"Ştiu că vor dori să vorbească cu mine. Sunt fondatorul companiei, ştiu toate secretele firmei", a mai spus Denton despre potenţialii licitanţi.

Avocatul lui Hogan a afirmat că falimentul personal al lui Denton nu va avea niciun efect asupra companiei, deoarece aceasta are deja o echipă executivă şi oameni profesionişti din exterior care să se ocupe de vânzare.

Denton a mai spus că Gawker i-a împrumutat bani pentru a-şi achita avocatul personal, cu care s-a întâlnit de două ori. În actele juridice, avocatul lui Hogan a declarat că împrumutul a fost de 200.000 de dolari.

Bollea vs Gawker este un proces din Florida în care Terry Gene Bollea (Hulk Hogan), l-a trimis în judecată pe Gawker Media, care deţinea site-ul Gawker şi mai mulţi angajaţi ai Gawker, precum şi o serie de entităţi afiliate, pentru faptul că a postat anumite porţiuni ale unui video cu scene de sex, în care Bollea era surprins alături de Heather Clem, la acea dată, soţia vedetei radio Bubba the Love Sponge. Bollea a intentat procesul pretinzând invadarea intimităţii, încălcarea libertăţii personale şi stres emoţional. Anterior perocesului, avocaţii lui Hogan au pretins că intimitatea mai multor americani era în joc, iar avocaţii de la Gwaker au replicat că acest caz ar putea dăuna libertăţii presei în SUA.

Hogan a cerut 100 de milioane de dolari despăgubiri. In martie 2016, juriul a găsit Gawker Media vionvat şi a alocat pentru Hogan daune compensatorii în valoare de 115 milioane de dolari şi 25 de milioane de dolari daune punitive. La trei luni după verdict, compania Gawker a cerut insolvenţa şi a fost scoasă la vânzare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO