Business Internaţional

Ford înlocuieşte Mexicul şi SUA cu China pentru producţia de maşini

Producătorul american de automobile Ford are o fabrică şi în România. Foto: Hepta

Producătorul american de automobile Ford are o fabrică şi în România. Foto: Hepta

Autor: Bogdan Cojocaru

22.06.2017, 00:00 566

La începutul acestui an, sub presiunile preşedintelui american Donald Trump, Ford a renunţat la planurile de a construi o uzină de 1,8 miliarde de dolari în Mexic şi a anunţat, spre satisfacşia lui Trump, că în schimb va investi 700 de milioane de dolari în extinderea fabricii pe care o are în SUA în statul Michigan pentru a produce maşini electrice cu propulsie hibridă şi autonome.

Acum, compania a prins curaj şi a anunţat că va retrage producţia modelului  Focus de la fabrica din Michigan începând cu anul viitor pentru a o muta la uzina din Chongqing, China, scrie Deutsche Welle. Importând maşini Focus, de dimensiuni reduse, din China începând cu 2019, Ford va economisi până la un miliard de dolari, în calcul fiind incluse economile realizate prin renunţarea la fabrica nouă mexicană. Compania produce deja Ford Focus pentru pentru piaţa chineză, însă acest model ar urma să fie importat pentru americani pentru prima dată. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO