Business Internaţional

Ford taie în carne vie: Producătorul auto vrea să reducă costurile cu 11 miliarde de dolari şi renunţă la două modele

Ford taie în carne vie: Producătorul auto vrea să...

Autor: Alex Ciutacu

26.04.2018, 11:13 909

Compania Ford Motor plănuieşte să reducă anul acesta costurile de producţie cu 11,5 miliarde de dolari şi să renunţe la o serie de modele sedan, printre care Fusion şi Taurus, pentru a-şi atinge ţinta de profit, potrivit Bloomberg.

Producătorul auto vrea să reducă costurile cu 25,5 miliarde de dolari până în 2022, a transmis CFO-ul Ford, Bob Shanks, menţionând că veniturile pe primul trimestru au fost peste aşteptări.

Compania încearcă să atingă o marjă de profit de 8% până în 2020.

Reducerile de costuri ar trebui să readucă producătorul auto la profitabilitatea din urmă cu câţiva ani, la un an după ce fostul CEO al companiei a fost dat afară de board-ul Ford Motor.

Noul CEO, Jim Hackett a încercat să convingă investitorii că merită să parieze pe revenirea companiei printr-un plan de reorganizare care cuprinde concedieri, eliminarea modelelor care se vând greu şi a celor pe care profitul este redus, reorientând compania spre modele sport şi spre camioane.

„Vom lucra cu partea sănătoasă a business-ului nostru şi ne vom ocupa definitiv de zonele care distrug valoarea”, a transmis Hackett miercuri. „Nu doar analizăm parteneriate, le-am încheiat deja. Nu doar vorbim despre idei, noi am luat decizii”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO