Business Internaţional

Fostul CEO al Carrefour a iscat scandalul momentului în Franţa: Acesta trebuia să primească 4 milioane de euro după ce a părăsit compania, însă guvernul s-a opus vehement

Fostul CEO al Carrefour a iscat scandalul momentului în...

Autor: Alex Ciutacu

17.06.2018, 13:33 979

Fostul şef al celui mai mare lanţ francez de supermarketuri, Carrefour SA, nu va mai primi pachetul compensatoriu de 4 milioane de euro, după ce ministrul economiei din Franţa a considerat suma drept exorbitantă, potrivit Bloomberg.

Fostul CEO, Georges Plassat, a fost nevoit să renunţe la pachetul compensatoriu evaluat la 4 milioane de euro din cauza unei „neînţelegeri” cu privire la sumă, a transmis compania.

Plata făcea parte dintr-un pachet de 13,2 milioane de euro pe care Plassat trebuia să îl primească la sfârşitul mandatului său de cinci ani. Acesta a părăsit poziţia în luna iulie a anului trecut.

Asemenea nivele salariale sunt „şocante”, spune Bruno Le Maire, ministrul economiei. Pachetele compensatorii ar trebui să răsplătească succesul, nu eşecul, iar echipa lui Plassat a lăsat retailerul într-o formă proastă, forţând noul management să restructureze şi să reducă personalul, potrivit declaraţiei.

Firma de lobby Medef a transmis de asemenea în spaţiul public ideea lansării unui nou cod de conduită în zilele următoare care ar preveni astfel de excese în viitor, în contextul în care sindicatele şi guvernul au devenit actori foarte vocali după ce posibila plată a ieşit la iveală.

Carrefour a raportat pierderi nete de 531 de milioane de euro în 2017, anul în care Plassat a plecat, în contextul în care operatorul de hypermarketuri a învinuit o presiune intensă din partea competiţiei.

Comentariile lui Le Maire sunt ecoul acţiunilor şefului său, preşedintele Emmanuel Macron, care a denunţat un caz similar în 2015, când era ministrul economiei, cu privire la un pachet compensatoriu acordat fostului CEO al Alcatel, Michel Combes.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO