Business Internaţional

Fostul star al Arsenal, Ian Wright, critică planurile lui Stan Kroenke de a prelua controlul clubului de fotbal

Fostul star al Arsenal, Ian Wright, critică planurile...

Autor: Răzvan Botea

26.08.2018, 20:54 88

Stan Kroenke, om de afaceri american, a avansat o ofertă către Alisher Usmanov pentru 30% din acţiunile clubului de fotbal londonez Arsenal, perspectiva de viitor a acestuia fiind preluarea controlului clubului, scrie Metro UK.

Usmanov a confirmat sfârşitul asocierii sale de 11 ani cu Arsenal, iar fosta vedet a clubului de fotbal, Ian Wright, care a jucat pentru echipa londoneză timp de 7 ani, a criticat intenţia de prealuare a clubului de către Kroenke.

„Este o zi extrem de tristă pentru atât de mulţi dintre fanii noştri că unii acţionari nu vor mai deţine o parte din club. Imaginaţi-vă cum ar fi fost ca totul să fie despre club, despre comunitate şi despre fani, în loc de bani”, a scris pe Twitter Ian Wright.

Declaraţiile lui Wright vin în urma declaraţiei Asociaţiei Fanilor Arsenal, în care membrii organizaţiei îşi exprimă îngrijorarea în privinţa preluării clubului de către Kroenke şi îl acuză pe acesta de „furt legalizat” de acţiuni de la suporterii care vor fi obligaţi să le vândă.

Pe terenul de fotbal, Arsenal se va confrunta cu Manchester City şi mai apoi va juca în derby-urile londoneze cu Chelsea şi West Ham.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO