Business Internaţional

FOTO, VIDEO. No Man’s Sky sau cum un joc pentru calculator este infinit, cu circa 18 trilioane de planete. “Dacă un jucător ar vizita fiecare planetă pentru o secundă, ar avea nevoie de 500 de miliarde de ani pentru a le vizita pe toate”

Autor: Liviu Popescu

23.08.2016, 18:30 1219

No Man’s Sky, unul dintre cele mai aşteptate jocuri pentru PC şi PS4, lansat recent şi care costă 60 de euro pe platforma online Steam, se desfăşoară într-o galaxie practic infinită generată de soft. Astfel, utilizatorul are la dispoziţie 18 trilioane de planete (18,446,744,073,709,551,616) pentru a le vizita, ceea ce înseamnă că dacă ar “petrece” doar o secundă pe fiecare din ele, i-ar lua circa 500 de miliarde de ani să viziteze tot universal No Man’s Sky.

Sean Murray, directorul de dezvoltare din spatele jocului, spune că a creat un joc în care două jucători să nu se întâlnească niciodată şi fiecare să aibă experienţe diferite.

 

 

“Dacă un jucător ar vizita fiecare planetă pentru o secundă, ar avea nevoie de 500 de miliarde de ani pentru a le vizita pe toate”, a spus Murray citat de presa internaţională.

 

 

No Man’s Sky ocupă doar 6 gb pe discul de instalare, din care mare parte sunt fişierele audio, mai spune Murray.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO