Business Internaţional

Fotografii declasificate cu bombele atomice de la Hiroshima şi Nagasaki au fost publicate în SUA . Galerie FOTO

Vedeţi fotografiile declasificate cu bombele atomice de la Hiroshima şi Nagasaki au fost publicate în SUA . Galerie FOTO

Vedeţi fotografiile declasificate cu bombele atomice de la Hiroshima şi Nagasaki au fost publicate în SUA . Galerie FOTO

Autor: Alexandru Nanu

11.10.2014, 18:00 3516

Un nou set de fotografii ale bombelor atomice care au fost aruncate în oraşele japoneze Hiroshima şi Nagasaki a fost declasificat şi publicat de arhivele naţionale din SUA, imaginile ilustrând ultimele pregătiri de dinaintea lansării atacului, scrie Business Insider.

În zilele de 6 şi 9 august 1945, Statele Unite ale Americii au lansat două bombe atomice asupra oraşelor japoneze Hiroshima şi Nagasaki, provocând numeroare victimea si pagube materiale.

Multe informaţii sunt cunoscute despre succesiunea evenimentelor care au dus la atacul cu bombele cunoscute sub numele de "Little Boy" şi "Fat Man", acestea fiind încărcate la bordul avioanelor la baza aeriană de pe insula Tinian, parte a Insulelor Mariane de Nord, aflate la sud de Japonia.

Până de curând, însă, puţine fotografii au fost disponibile pentru documentarea pregătirilor finale înainte de atentatele cu bombă.

Fotografiile recent declasificate arată etapele de pregătirii pentru unul dintre cele mai importante momente din istoria modernă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO