Business Internaţional

Fragmente ale avionului EgyptAir care s-a prăbuşit în Mediterană, descoperite în largul insulei Creta

Fragmente ale avionului EgyptAir care s-a prăbuşit în...

Autor: Roxana Maciuca

19.05.2016, 16:30 3492

"Fragmente au fost localizate la sud-est de insula Creta de avion egiptean C-130, o zonă care, din punct de vedere aerian, depinde de Egipt. Au fost trimise vase în zona respectivă", a declarat Vassilis Beletsiotis, purtătorul de cuvânt al armatei Greciei.

Şi televiziunea publică greacă ERT1 a indicat că "fragmente ar fi fost descoperite la 230 mile marine (450 km) de Creta".

Surse militare au declarat pentru Reuters anterior că fregata greacă trimisă la presupusul loc al prăbuşirii avionului ar fi descoperit două fragmente mari de plastic albe şi roşii care pluteau pe mare, la circa 370 de kilometri de Creta. Este vorba despre o zonă din care a fost emis semnalul transponderului, au precizat aceleaşi surse.

Anterior, o sursă aeroportuară a declarat pentru AFP că avionul s-a prăbuşit în largul insulei greceşti Karpathos. La operaţiunile de căutare participă avioane din Grecia, Turcia, Egipt şi Franţa.

Un avion aparţinând companiei EgyptAir, care efectua o cursă între Paris şi Cairo, a dispărut în noaptea de miercuri spre joi cu 66 de persoane la bord, nemaiputând fi localizat cu ajutorul radarului.

Avionul MS804 a decolat miercuri seară la ora locală 23.20 (00.20 - ora României) de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris şi a dispărut de pe radare la ora locală 02.45 (03.45 - ora României).

Ministrul grec al Apărării a anunţat că pilotul ar fi făcut două viraje bruşte, înainte ca avionul să se prăbuşească de la o altitudine de peste 11.000 de metri.

În avionul dispărut se aflau treizeci de egipteni, cincisprezece francezi, doi irakieni, un britanic, un belgian, un kuweitian, un saudit, un sudanez, un ciadian, un portughez, un algerian şi un canadian şi zece membri ai echipajului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO