Business Internaţional

Francezii sunt aşteptaţi duminică la vot, în cel de-al doilea tur al alegerilor parlamentare

Francezii sunt aşteptaţi duminică la vot, în cel...

Autor: Olimpia Nicolae

18.06.2017, 13:06 40

Aproximativ 50.000 de agenţi de pază au fost desfăşuraţi pentru a asigura securitatea secţiilor de votare.

Deputaţii din Adunarea Naţională sunt aleşi prin sistem electoral majoritar uninominal în două tururi de scrutin, alegerile desfăşurându-se în cele 577 de circumscripţii electorale din Franţa, 539 de circumscripţii se află în Franţa metropolitană, 27 sunt în departamente şi teritoriile de peste mări şi 11 sunt pentru cetăţenii francezi care trăiesc în străinătate.

Emmanuel Macron, preşedintele francez a votat duminică dimineaţa la sediul primăriei comunei Touquet.

Se estimează că în Franţa, prezenţa la vot în cel de-al doilea tur va scădea la 47%, comparativ cu nivelul de 48,71% înregistrat cu o săptămână înainte.

Partidul preşedintelui francez, Emmanuel Macron, împreună cu aliaţii săi, a obţinut primul loc în cadrul primului tur al alegerilor parlamentare, cu 32,32% dintre voturi, partidele de dreapta (Republicanii, alături de aliaţii acestora) având 21, 56 %.

Republica în Mişcare (REM), organizaţia politică înfiinţată de preşedintele francez Emmanuel Macron, se clasează pe primul loc în intenţiile de vot înaintea turului al doilea al scrutinului legislativ programat pe data de 18 iunie, arată un sondaj de opinie realizat de institutul Odoxa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO