Business Internaţional

Francois Hollande vrea ca Uniunea Europeană să intervină în conflictul din Siria

Francois Hollande vrea ca Uniunea Europeană să...

Autor: Mihai Draghici

07.10.2015, 18:11 169

"Această dramă ne vizează pe toţi. (...) Dacă vom lăsa această criză să escaladeze, nu vom putea fi protejaţi. Trebuie să intervenim pentru a evita un război total în regiune. Dacă vom lăsa confruntările religioase să se amplifice, nu vom fi la adăpost: va fi un război total", a avertizat Hollande în Parlamentul European.

"Trebuie să construim în Siria, cu toţi cei care pot contribui, un viitor politic care să ofere poporului sirian opţiuni alternative la regimul Bashar al-Assad şi Daesh" (reţeaua Stat Islamic), a apreciat preşedintele Franţei.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO