Business Internaţional

Franţa anunţă majorarea cu 40% a cheltuielilor pentru apărare

Franţa anunţă majorarea cu 40% a cheltuielilor pentru...

Autor: Marian Avram, Mediafax

08.02.2018, 10:03 207

În prezent, Franţa alocă anual 34.2 miliarde de euro pentru apărare, iar cheltuielile militare vor ajunge în anul 2025 la 50 de miliarde de euro. Astfel, Franţa va reuşi să atingă în anul 2025 obiectivul NATO privind alocarea a 2% din PIB pentru apărare, în contextul în care, în prezent, cheltuielile Guvernului de la Paris pentru apărare se ridică la 1.8% din PIB.

După mai mulţi ani în care s-au redus efectivele militare şi au avut loc reduceri bugetare, sumele destinate militarilor francezi au început să crească din 2015, în urma atacurilor teroriste de la Paris.

”Precedentele legi de programare militară cereau eforturi din partea armatelor. De data aceasta, se cere un efort din partea naţiunii pentru armate”, a declarat un oficial din cadrul Ministerului francez al Apărării.

Recent, preşedintele Emmanuel Macron a afirmat că va lua măsuri pentru ”oprirea eroziunii lente a capabilităţilor militare franceze”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO