Business Internaţional

Franţa cere Naţiunilor Unite să-i sancţioneze pe autorii atacurilor cu arme chimice din Siria. „Nicio crimă nu trebuie să fie trecută sub tăcere, nici măcar în schimbul unui armistiţiu"

Franţa cere Naţiunilor Unite să-i sancţioneze pe...

Autor: Mediafax

21.09.2016, 19:32 99

Consiliul de Securitate al ONU trebuie să impună sancţiuni asupra autorilor atacurilor cu arme chimice din Siria, propune ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

"Nicio crimă nu trebuie să fie trecută sub tăcere, nici măcar în schimbul unui armistiţiu. Nu va exista pace dacă astfel de lucruri nu sunt pedepsite, iar Consiliul de Securitate ONU trebuie să acţioneze în virtutea Articolului 7 al Cartei ONU pentru a condamna aceste atacuri şi a sancţiona autorii", a declarat Jean-Marc Ayrault.

Deocamdată, Franţa nu a depus în Consiliul de Securitate ONU niciun proiect de sancţionare a Administraţiei Bashar al-Assad, căreia i se atribuie de către Occident unele dintre atacurile chimice din Siria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO