Franţa consideră ”confuză şi îngrijorătoare” poziţia SUA în privinţa păcii din Orientul Mijlociu

16 feb 2017 Autor: Olimpia Nicolae

Franţa consideră că poziţia SUA în privinţa conflictului dintre Israel şi Autorităţile Palestiniene este ”confuză şi îngrijorătoare”, a declarat joi Jean-Marc Ayrault, ministrul francez de Externe, ca reacţie la renunţarea angajamentului SUA faţă de soluţia a două state, informează Reuters.

Jean-Marc Ayrault s-a întâlnit cu Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, la Bonn. Acesta a afirmat că a primit asigurări în privinţa poziţiei Washingtonului în legătură cu Rusia, dar nu şi în privinţa Orientului Mijlociu.

”Am vrut să reamintesc că după întrevederea între Donald Trump şi premierul israelian, Benjamin Netanyahu, că din punctul de vedere al Franţei nu există alte opţiuni decât perspectiva soluţiei celor două state, iar o altă propunere a lui Tillerson nu este realistă, corectă sau echilibrată”, a afirmat ministrul francez de Externe.

Acesta nu a specificat însă care a fost cealaltă opţiune propusă de Rex Tilelrson.

În cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc miercuri, Donald Trump, preşedintele SUA, a spus: ”Am în vedere soluţia a două state, şi a unui singur stat, şi o voi dori pe cea care este susţinută de ambele părţi”.

 
Cuvinte cheie:
FRANŢA
, SUA
, ORIENTUL MIJLOCIU
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide