Business Internaţional

Franţa, paralizată pentru încă o zi: peste 1 milion de persoane protestează joi împotriva legii pensiilor

Franţa, paralizată pentru încă o zi: peste 1 milion de persoane vor protesta joi împotriva legii pensiilor
23.09.2010, 16:09 39

Sindicatele franceze din comerţ protestează împotriva nouluisistem de pensii adoptat de administraţia lui Nicolas Sarkozy, careprevede printre altele majorarea vârstei de pensionare de la 60 al62 de ani, scrie Financial Times.

Liderii de sindicat au afirmat că se aşteaptă că numărulparticipanţilor de la greva de joi să-l depăşească pe cel din 7septembrie, când - potrivit autorităţilor - 1,1 milioane depersoane au făcut un marş de protest împotriva reformelor.Protestele afecteazăserios infrastructura ţării: unu din douătrenuri de mare viteză nu circulă, în timp ce traficul aerian afost redus cu circa 40% pe aeroporturile din Paris şi Orly.

Sindicatele admit că nu vor putea forţa eliminarea noilorprevederi din legea pensiilor însă vor să obţină anumite concesii,cum ar fi pensionarea la 60 de ani pentru anumite categorii deprofesii, cum ar fi cei din schimbul de noapte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO