Business Internaţional

Franţa va înfiinţa centre speciale în Libia pentru procesarea cererilor de azil

Franţa va înfiinţa centre speciale în Libia pentru...

Autor: Andrei Ionascu

27.07.2017, 16:03 63

"Ideea este să creăm centre speciale pentru a evita ca oamenii să-şi asume riscuri nebuneşti atunci când nu sunt eligibili pentru azil. Vom merge la ei. Planul va fi aplicat în această vară", a spus Macron, în timpul unei vizite la o tabără de refugiaţi din centrul Franţei.

La începutul acestei săptămâni, Emmanuel Macron a găzduit o întâlnire a principalilor rivali politici din Libia, în tentativa de a contribui la încheierea crizei libiene. Premierul libian Fayez al-Sarraj şi generalul Khalifa Haftar, comandantul autoproclamatei Armate Naţionale Libiene, care are susţinerea Egiptului, s-au întâlnit în apropiere de Paris.

În urma întrevederii, principalele facţiuni beligerante din Libia au anunţat asumarea angajamentului încetării confruntărilor armate şi organizarea de alegeri în primăvara anului 2018.

Liderii europeni pledează pentru o soluţie de pace în Libia, care să degreveze ţara de grupările extremiste, traficul de armament şi de persoane. Totodată, controlul asupra frontierelor este considerat vital pentru reducerea fluxului de imigranţi către Italia.

Din luna ianuarie, peste 100.000 de persoane au încercat să ajungă din Libia în Europa traversând Marea Mediterană, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie. Dintre aceştia, peste 2.300 au murit înecaţi din cauza ambarcaţiunilor precare în care se aflau.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO