Business Internaţional

Fratele vitreg al prinţesei Mette-Marit figurează printre persoanele ucise pe insula Utoeya

Fratele vitreg al prinţesei Mette-Marit figurează printre persoanele ucise pe insula Utoeya

Autor: Ioana Bojan

25.07.2011, 11:34 990

Fratele vitreg al prinţesei Mette-Marit a Norvegiei figureazăprintre cele 86 de persoane ucise în atacul armat de vineri, care avizat o reuniune a tineretului laburist pe insula Utoeya, a anunţatPalatul Regal norvegian, confirmând informaţii din presă, transmiteAFP.

Trond Berntsen, în vârstă de 51 de ani, poliţist de profesie,dar care nu era de serviciu în momentul faptelor, a încercat să-loprească pe atacator, Anders Behring Breivik, după ce şi-a duspropriul fiu într-un loc sigur, potrivit ziarului Verdens Gang,care citează martori.

"Dar atacatorul de 32 de ani nu a ezitat nici o secundă înacţiunea sa criminală şi l-a ucis pe poliţistul care nu eraînarmat", scrie Verdens Gang.

Potrivit mai multor ziare, Trond Bernsten se afla la Utoeyapentru a asigura securitatea, în calitate de gardă privată, a celor600 de tineri laburişti reuniţi pe insulă pentru o şcoală devară.

Purtătoarea de cuvânt a Palatului Regal, Marianne Hagen, aconfirmat că Trond Bernsten figura printre victime, dar a refuzatsă ofere detalii suplimentare.

Bernsten era fiul celui de-al doilea soţ al mamei luiMette-Marit. Aceasta din urmă a devenit prinţesă în 2001, dupăcăsătoria cu prinţul moştenitor Haakon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO