Business Internaţional

FT: Bloomberg vrea să candideze pentru Casa Albă în 2016

FT: Bloomberg vrea să candideze pentru Casa Albă în 2016

Autor: Ştefan Stan

09.02.2016, 12:34 500

Michael Bloomberg, magnatul media şi fostul primar al New York-ului, a anunţat pentru prima oară că vrea să candideze la preşedinţia Statelor Unite, o mişcare care ar urma să schimbe dramatic cursa din 2016 pentru Casa Albă, potrivit Financial TImes. 

Bloomberg a criticat calitatea dezbaterilor idn cursa prezidenţială de până acum şi a spus că ia în considerare toate opţiunile când a fost întrebat dacă ar vrea să candideze. 

”Nivelul discursului candidaţilor şi discuţiile mi se par banale şi o insultă la adresa votanţilor. Statele Unite merită ceva mult mai bun”, a declarat Bloomberg într-un interviu pentru FT. 

Comentariile sale vin după ce New York Times a publicat luna trecută un articol în care se scria că miliardarul ar fi spus consilierilor săi să conceapă un plan pentru un canidat independent la prezidenţiale, care ar putea cheltui până la un miliard de dolari din averea sa de 39 de miliarde de dolari. 

Prima confirmare a lui Bloomberg că ar candida la prezindeţiale vine în condiţiile în care Donald Trump domină cursa Republicană din 2016 în sondaje, iar Bernie Sanders câştigă un avans considerabil faţă de Hillary Clinton în cursa pentru suportul Democraţilor. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO