Business Internaţional

FT: UE acordă subvenţii companiilor multinaţionale pentru a preveni plecarea acestora

Autor: Cojocaru Bogdan

02.12.2010, 15:42 45

Uniunea Europeană (UE) acordă subvenţii unor companiimultinaţionale precum Coca-Cola, IBM sau McDonalds, pentru apreveni plecarea acestora din zona economică, potrivit unei analizea publicaţiei Financial Times (FT), preluată de AFP.

Fondurile structurale vizează în principal întreprinderile micişi mijlocii din statele mai sărace ale UE. Cu toate acestea,companiile multinaţionale sunt eligibile pentru aceste fonduri şi,pentru a le primi, profită de dorinţa Uniunii de a rămânecompetitivă.

"Este vorba de un concurs global. Dacă nu participăm la el,toate centrele de producţie vor părăsi Europa, aşa că trebuie săgăsim modalităţi de a le păstra", a declarat pentru FT comisaruleuropean pentru Dezvoltare regională, Johannes Hahn.

Publicaţia notează că IBM a primit 20 de milioane de euro pentruun proiect în Polonia, Fiat a cerut 25 de milioane de euro, iarJohannes McDonalds a încasat 60.000 de euro pentru instruireapersonalului din Suedia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO