Business Internaţional

Furtună pe bursele europene: băncile franceze, în picaj; scădere abruptă pe marile pieţe

Furtună pe bursele europene: băncile franceze, în picaj; scădere abruptă pe principalele pieţe

Autor: Sorin Pâslaru

05.09.2011, 10:51 5320

Societe Generale, banca franceză aflată în vizorul investitorilor, în acest al doilea val al crizei datoriilor greceşti, scade în această dimineaţă pe bursa de la Paris cu aproape 5%, după un declin de 6,6% vineri. Capitalizarea bursieră a grupului bancar a ajuns la 16 miliarde de euro. Faţă de intervalul similar al anului trecut, acţiunile băncii se tranzacţionează în scădere 52%.

Toate celelelate companii incluse în indicele CAC 40 sunt în scădere luni dimineaţă, celelalte două mari bănci franceze, BNP Paribas şi Credit Agricole consemnând deprecieri de aproape 4%.

Bursele europene au deschis luni în scădere abruptă, continuând declinul din şedinţa anterioară, din cauza temerilor că Statele Unite ar putea intra într-o nouă rundă de recesiune după datele slabe dezamăgitoare de vineri privind numărul angajărilor din august din SUA, transmite Reuters.

Indicele european de referinţă FTSEurofirst 300 a pierdut 2% până la ora 7:14 GMT (10:14 ora României).

Vineri, pieţele europene au închis în coborâre cu 2,5%.

Acţiunile bancare au înregistrat pierderi importante luni dimineaţă, indicele STOXX Europe 600 Banks depreciindu-se cu 2,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO