Business Internaţional

G20: Creşterea economică globală se confruntă cu ameninţări tot mai mari

G20: Creşterea economică globală se confruntă cu...

Autor: Tudor Ionescu, Mediafax

22.07.2018, 13:53 89

Creşterea economică globală este mai puţin sincronizată şi se confruntă cu ameninţări tot mai mari, inclusiv din cauza tensiunilor comerciale, se arată într-un proiect de declaraţie al miniştrilor de finanţe ai ţărilor G20, citat de Bloomberg News.

Proiectul de declaraţie include în rândul ameninţărilor creşterea vulnerabilităţilor financiare, intensificarea tensiunilor comerciale şi a celor geopolitice, dezechilibrele globale şi inegalitatea. De asemenea, deşi sunt mai bine pregătite, pieţele emergente încă se confruntă cu o volatilitate a pieţei şi posibil şi cu posibilele ieşiri de capital.

De altfel, ministrul de finanţe ale Braziliei, citat de Reuters, a precizat că miniştrii de finanţe şi guvernatorii băncilor centrale au discutat nevoia de a continua reformele pentru a-şi proteja economiile, în special în ţările emergente, ale căror monede au slăbit considerabil în ultima perioadă.

În privinţa celor din urmă, într-o analiză recentă efectuată de UniCredit, se arată că din pieţele emergente, într-adevăr, are loc o ieşire de capital către economiile dezvoltate, cu precădere către Statele Unite.

O versiune finală a declaraţiei va fi publicată duminică. Ea va fi rezultatul unei întâlniri a miniştrilor de finanţe ale celor mai mari 20 de economii ale lumii, care se întâlnesc la Buenos Aires.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO