Business Internaţional

Gazprom se apropie de un acord cu Uniunea Europeană

Gazprom se apropie de un acord cu Uniunea Europeană

Autor: Ştefan Stan

24.10.2016, 12:38 297

Deşi Comisia Europeană şi Gazprom au încercat să pună la punct detaliile unei afaceri pentru a finaliza inestigaţia, cazul este complicat de deteriorarea relaţiilor dintre UE şi Rusia pe fondul Ucrainei şi Siriei.

Margrethe Vestager, comisarul European pe competiţie, şi Alexander Medvedev, vicepreşedinte la Gazprom, se vor întâlni la sfârşitul săptămânii şi ar putea trasa nişte schiţe preliminare ale contractului.

În cadrul înţelegerii, compania controlată de stat Gazprom ar urma să îşi assume legal că îşi va ajusta practicile de business şi nu ar primi nicio penalizare financiară.

Potrivit unor surse citate de FT, acordul include o intervenţie subţire în una dintre cele mai sensibile şi semnificative probleme din punct de vedere comercial: abuzul de poziţie dominantă pe care Gazprom l-a exercitat în contractele pe termen lung cu privire la furnizarea de gaze naturale sau petrol.

Dacă se va ajunge la o înţelegere, orice schiţă ar putea fi întâi supusă unui test de piaţă, care ar da criticilor şansa să vadă efectele deciziei înainte ca UE să ia o decizie finală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO