General Motors îşi va reduce drastic operaţiunile din India şi Africa de Sud

18 mai 2017 Autor: Anca Olteanu

General Motors (GM) intenţionează să renunţe la vânzarea maşinilor în India până la finalul anului acesta şi va vinde operaţiunile din Africa de Sud, încercând astfel să-şi concentreze eforturile pe pieţe mai profitabile, scrie Bloomberg.

Producătorul auto din Detroit a transmis, joi, că va avea costuri de 500 de milioane de dolari în al doilea trimestru pentru a restructura operaţiunile din India, Africa şi Singapore. De asemenea, va anula investiţia de un miliard de dolari pentru construcţia unei noi linii de maşini low-cost în India.

Aproape 200 de milioane de dolari din costuri vor fi cheltuieli cash, a explicat GM. Planurile GM sunt aşteptate să salveze 100 de milioane de dolari pe an într-un sector în care afacerea globală a GM a pierdut aproape 800 de milioane de dolari, a spus compania.

Mişcările îi permit firmei să se concentreze pe pieţele unde este puternică, precum China şi America de Nord, unde diviziile de pickup-uri şi SUV-uri au succes.

GM a spus, de asemenea, că investeşte aproape 600 de milioane de dolari pe an în dezvoltarea vehiculelor autonome şi servicii de transport.

GM a vândut 49.000 de maşini în India şi Africa de Sud, anul trecut.

Directorul general, Mary Barra, a anunţat, în urma unei vizite în New Delhi, în 2015, că intenţionează să investească un miliard de dolari în construcţia unei noi linii de modele Chevrolet.

Acum, firma intenţionează să oprească vânzarea de maşini Chevrolet până la finalul anului şi va produce maşini doar pentru export în fabrica din Talegaon, unde are 2.500 de angajaţi.

GM intenţionează să oprească construcţia vehiculelor Chevrolet în Africa de Sud şi să vândă fabrica din Africa de Sud către Isuzu Motors Ltd., din Japonia, împreună cu participaţia de 30% pe care o deţine producătorul american de maşini într-o firmă de transport de marfă cu Isuzu Motors.

GM va reduce din numărul angajaţilor din sediile GM International Operations din Singapore. Aproape 200 de oameni lucrează în acea operaţiune, potrivit companiei.

 
Cuvinte cheie:
GENERAL MOTORS
, AUTO
, TRANSPORTURI
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide