Business Internaţional

George Lucas intenţionează să construiască locuinţe la preţuri accesibile

George Lucas intenţionează să construiască locuinţe...

Autor: Departamentul Life

18.04.2015, 17:04 804

Creatorul francizei "Războiul Stelelor" nu a reuşit să îşi extindă studiourile pe acest teren, astfel încât intenţionează să folosească spaţiul pentru ceva "benefic" comunităţii.

George Lucas plănuieşte să construiască 224 de locuinţe la preţuri accesibile, pe un teren de aproximativ patru kilometri pătraţi, pentru familiile care au venituri mici, în această zonă în care locuiesc mai mulţi milionari.

Există zvonuri potrivit cărora decizia luată de Lucas de a construi case la preţuri accesibile este un gest de răzbunare asupra comunităţii, care nu i-a permis să-şi construiască studiourile pe acest teren. Potrivit publicaţiei Washington Post, Lucas a încercat să construiască, în 2012, aceste studiouri, dar planurile sale au fost stopate de asociaţia rezidenţilor din zonă - North San Rafael Coalition of Residents.

La puţin timp după, Lucas a încercat să vândă terenul unui dezvoltator imobiliar, care ar fi dorit să construiască locuinţe la preţuri mici. Afacerea a căzut anul următor, iar, în prezent, Lucas a decis să lucreze singur la acest proiect.

În ciuda zvonurilor apărute, se pare că George Lucas are şi alte motive, dorind să se asigure că diferite grupuri economice sunt reprezentate în zonă, după cum a declarat avocatul său: "Avem destui milionari aici. Avem nevoie de câteva locuinţe pentru clasa muncitoare".

De asemenea, Lucas doreşte să ajute comunitatea: "Dacă nu voi face ceea ce vreau acolo, ce pot să fac ca să fie cu adevărat benefic acestei comunităţi?".

Cineastul american George Lucas, creatorul francizelor "Războiul Stelelor/ Star Wars" şi "Indiana Jones", s-a aflat printre cele 24 de personalităţi din universul artelor şi al industriei de divertisment care au fost decorate cu Medalia Naţională pentru Arte şi Litere, de preşedintele Barack Obama, în iulie 2013, la Casa Albă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO