Business Internaţional

George Soros, cel mai controversat miliardar, "duşmanul" PSD-istilor, a pierdut un miliard de euro pariind împotriva lui Donald Trump

George Soros, cel mai controversat miliardar, "duşmanul"...

Autor: Ştefan Stan

12.01.2017, 16:20 2929

Controversatul miliardar George Soros a pierdut aproape un miliard de dolari în urma şocului din pieţe provocat de victoria surpriză a lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA, scrie Marketwatch.

Totuşi, Stanley Druckenmiller, fostul adjunct al lui Soros, care l-a ajutat să câştige un miliard de dolari când a pariat împotriva lirei în 1992, a anticipat creşterea pieţei şi a reuşit să contabilizeze câştiguri importante, potrivit unor surse citate de Marketwatch.

Pariurile divergente ale celor doi traderi amintesc de provocările pe care până şi cei mai aclamaţi investitori le-au întâmpinat după victoria neaşteptată a lui Trump. Mulţi anticipau o scădere masivă a acţiunilor după alegeri. În schimb, indicele Dow Jones Industrial Average din SUA a urcat cu 9,3%.

Anul trecut, s-a reîntors în jocul de tranzacţionare la Soros Fund Management, care gestionează aproximativ 30 de miliarde de dolari pentru Soros şi familia sa.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO