Business Internaţional

George Soros ţine banii „la saltea“ în aşteptarea unor vremuri mai bune

George Soros ţine banii „la saltea“ în aşteptarea unor vremuri mai bune

George Soros, proprietarul fondului de investiţii Quantum. Foto AFP

Autor: Bogdan Cojocaru

20.07.2011, 00:04 1543

George Soros, unul dintre cei mai faimoşi investitori după ce adus la prăbuşirea lirei sterline în anul 1992, îşi ţine treisferturi din activele fondului său de investiţii în lichidităţipentru că pieţele sunt prea imprevizibile.

Keith Anderson, şeful fondului de hedging Quantum Endowmentdeţinut de Soros, le-a cerut managerilor săi să se retragă dintranzacţii pentru a preveni creşterea pierderilor. Ca rezultat,activele fondului sunt constituite în prezent în proporţie de 75%din li­chidităţi, iar firma aşteaptă oportunităţi de investit,scrie Bloomberg.

"Găsesc că actuala situaţie este mult mai de­rutantă şi mai greude anticipat decât evenimentele din perioada de apogeu a crizeifinanciare. Pieţele sunt instabile. Nimic nu este pe cale să seprăbuşească, dar nicio soluţie imediată", a spus Soros.

Soros nu este singurul care îşi ţine banii "la saltea" aşteptândvremuri mai bune. Şi fondul Moore Capital Management a reduscantitatea de bani investită în active predispuse la riscuri înaşteptarea unui mediu economic mai limpede, cel actual fiindtulburat de pericole precum criza datoriilor din zona euro,problemele Chinei în a controla inflaţia sau neînţelegerile dintrepoliticienii SUA referitoare la creşterea pragului de îndatorare.Circa 18% din fondurile de investiţii deţin mai multe lichidităţidecât investiţii, potrivit unui studiu al Bank of America.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO