Business Internaţional

Germania avertizează Marea Britanie să evite practicile neconcurenţiale, amintind de regulile G20

Germania avertizează Marea Britanie să evite practicile...

Autor: Mihai Draghici

19.01.2017, 20:52 160

Londra nu trebuie să obţină, după Brexit, avantaje concurenţiale prin reducerea impozitelor companiilor, a declarat Wolfgang Schauble, amintind că Grupul G20, din carea Marea Britanie face parte, a stabilit reguli în acest sens în anul 2015.

"O economie cu adevărat globală trebuie să respecte angajamentele asumate la nivel global...", a afirmat Wolfgang Schäuble, citat de site-ul agenţiei Reuters, în contextul în care Guvernul de la Londra susţine că Marea Britanie va asuma un rol economic mondial după Brexit.

Marea Britanie vrea un acord comercial complet cu Uniunea Europeană după Brexit, a afirmat, la Davos, ministrul britanic de Finanţe, Philip Hammond, avertizând că, dacă nu îl va obţine, Londra va căuta alte metode pentru a rămâne competitivă, în timp ce premierul Theresa May are o viziune globală. "Trebuie să rămânem competitivi. Cea mai bună modalitate în acest sens este să avem o relaţie comercială completă cu Uniunea Europeană, cei mai apropiaţi vecini", a declarat Philip Hammond. "Dar, în cazul în care nu vom obţine un astfel de acord, va trebui să găsim alte modalităţi pentru a menţine competitivitatea, deoarece prima obligaţie a Guvernului este să ne asigurăm că oamenii vor menţine standardul de trai", a subliniat Hammond.

La rândul său, în discursul rostit la Forumul Economic Mondial de la Davos, premierul Theresa May a promis că Marea Britanie va fi apărătorul comerţului liber şi globalizării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO