Business Internaţional

Germania cere măsuri europene pentru a evita repetarea afluxului masiv de extracomunitari din 2015

Germania cere măsuri europene pentru a evita repetarea...

Autor: Mihai Draghici

21.09.2016, 18:31 813

Afluxul masiv de imigranţi din anul 2015, când în Germania au ajuns peste 1,2 milioane de imigranţi extracomunitari, nu se va repeta, a dat asigurări miercuri după-amiază Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne, cerând măsuri europene pentru limitarea imigraţiei.

"În vara şi toamna anului trecut am avut o situaţie specială", a declarat Thomas de Maiziere la o reuniune a reprezentanţilor Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, şi ai Uniunii Creştin-Sociale (CSU), filiala bavareză a formaţiunii de centru-dreapta.

"Această situaţie specială nu se va repeta şi nu trebuie să se repete, iar acest lucru va fi posibil doar prin eforturi comune la nivel european şi naţional", a precizat ministrul german de Interne, citat de site-ul agenţiei DPA.

Uniunea Creştin-Socială a criticat flexibilitatea Angelei Merkel faţă de venirea imigranţilor extracomunitari.

Thomas de Maiziere a declarat că, în pofida diminuării afluxului de imigranţi, controalele la frontiera Germaniei cu Austria vor fi menţinute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO