Business Internaţional

Germania cere Turciei să permită o vizită în baza de la Incirlik

Germania cere Turciei să permită o vizită în baza de...

Autor: Mediafax

25.08.2016, 17:57 117

Pentru ca armata germană să poată utiliza în continuare baza Incirlik, Parlamentul de la Berlin trebuie să prelungească mandatul. În acest sens, este necesar şi votul parlamentarilor social-democraţi.

"Eu sper că vom putea continua operaţiunile contra reţelei Stat Islamic din baza de la Incirlik", a declarat Angela Merkel, potrivit Deutsche Welle.

Pentru a oferi aprobarea, Partidul Social-Democrat (SPD) a cerut Turciei să ofere permisiunea unei vizite parlamentare germane în baza din sud-estul Turciei, unde sunt 250 de membri ai armatei germane. Berlinul are preocupări în legătură cu situaţia din baza de la Incirlik, pe fondul unor verificări efectuate de autorităţile turce după tentativa de lovitură de stat.

Potrivit unor surse militare citate de revista Der Spiegel, pe fondul disensiunilor dintre Occident şi Turcia, Germania ar intenţiona să mute avioanele Tornado şi aeronavele de alimentare în zbor la baze aeriene din Iordania şi Republica Cipru. Germania şi alte ţări NATO, inclusiv Statele Unite, folosesc în prezent baza Incirlik, situată în sud-estul Turciei, pentru operaţiunile antiteroriste din Siria şi Irak.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO