Business Internaţional

Germania cheamă bancherii în Frankfurt pentru discuţii legate de relocare post-Brexit

Germania cheamă bancherii în Frankfurt pentru discuţii...

Autor: Catalina Apostoiu

27.01.2017, 00:00 724

Autorităţile germane se vor întâlni luni cu peste 20 de bănci străine pentru a preciza condiţiile pentru relocarea unor operaţiuni în Frankfurt, potrivit unor surse familiare cu situaţia citate de Reuters, în condiţiile în care oraşul german îşi accelerează planurile de atragere de operaţiuni din Londra după Brexit.

Întâlnirea, prima de acest fel din Germania, este găzduită de instituţia de supraveghere financiară Bafin, care va răspunde întrebărilor venite din partea băncilor.

„Bafin vrea să le ofere participanţilor o privire asupra principalelor probleme legate de mutarea operaţiunilor în Germania după Brexit“, a declarat una din sursele implicate. Mulţi germani sunt sceptici cu privire la practicile băncilor de investiţii provenind în mare parte din Statele Unite şi Marea Britanie.

Politicienii germani însă au o poziţie din ce în ce mai pragmatică în contextul în care băncile din Londra îşi caută locaţii alternative în Uniunea Europeană pentru a continua să-şi comercializeze produsele în interiorul blocului după Brexit. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO