Business Internaţional

Germania - economia europeană cu cel mai mare număr de angajaţi în 2012

Germania - economia europeană cu cel mai mare număr de...

Autor: Anelis Baciu

02.01.2013, 18:31 1092

Germania, prima putere economică de pe bătrânul continent a înregistrat în 2012 un număr record de peste 41,5 milioane de angajaţi, cu aproape 420.000 mai mulţi decât anul precedent, scrie Le Figaro.

Din 2005, numărul lucrătorilor germani a crescut progresiv cu aproape 2,6 milioane de persoane, ceea ce înseamnă o creştere de aproximativ 7%.pe parcursul a opt ani. Oficiul german de statistică notează totuşi că avansul numărului persoanelor active a fost mai scăzut în 2012 decât anul trecut, în principal din cauza situaţiei economice mai dificile.

Piaţa forţei de muncă din Germania se situează la un nivel superior celorlate ţări  europene, deşi de curând a dat câteva semne de oboseală. Astfel, potrivit Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, rata şomajului s-a menţinut în noiembrie anul trecut la 6,5%, însă datele corectate de variaţia sezonieră arată o creştere cu 5.000 de persoane a numărului de şomeri în raport cu luna precedentă.

În ceea ce prieveşte distribuţia angajaţilor pe sectoare de activitate, sectorul terţiar concetrează cea mai mare parte a salariaţiilor din economia germană (aproximativ 75% din totalul persoanelor cu un loc de muncă), numărul angajaţilor urcând cu 1% pe parcursul anului trecut.  Industria şi sectorul construcţiilor au înregistrat un avans  peste medie al numărului de angajaţi, numărul persoanelor care lucrează în aceste domenii urcând cu 1,2% anul trecut.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO