Business Internaţional

Germania este atacată. Schimb de focuri într-un mall din Munchen. Sunt mai mulţi morţi. Poliţia crede că este vorba despre un atac terorist. Rămâneţi în case

Germania este atacată. Schimb de focuri într-un mall...
22.07.2016, 19:51 6559

UPDATE: Poliţia din Munchen a anunţat că bilanţul atacului armat de la Munchen a ajuns la zece morţi, printre aceştia este posibil să fie şi autorul atacului, informează cotidianul britanic The Guardian.

Bilanţul anterior era de nouă morţi, poliţia verificând dacă printre cadavre se află cel al autorului crimelor, potrivit presei germane.

Poliţia germană a confirmat vineri seară că un individ s-a sinucis, verificând dacă este vorba de autorul atacului.

Conform unor surse, un cadavru a fost găsit la circa un kilometru de zona în care a avut loc atacul. Poliţia verifică dacă este cel al autorului atacului.

Revista Focus a relatat că un bărbat ar fi fost împuşcat de forţele speciale ale Poliţiei (SEK).

UPDATE: Bilanţul atacului din Germania a ajuns la nouă morţi; poliţia verifică dacă atacatorul a murit

Bilanţul atacului de la Munchen a ajuns la nouă morţi, poliţia verificând dacă printre cadavre se află cel al autorului crimelor, informează presa germană.

Poliţia germană a confirmat vineri seară că un individ s-a sinucis, verificând dacă este vorba de autorul atacului.

Conform unor surse, un cadavru a fost găsit la circa un kilometru de zona în care a avut loc atacul. Poliţia verifică dacă este cel al autorului atacului.

Revista Focus a relatat că un bărbat ar fi fost împuşcat de forţele speciale ale Poliţiei (SEK).

UPDATE: Cel puţin opt persoane au fost ucise, iar numeroase altele au fost rănite în atentatul comis vineri după-amiază într-un centru comercial din Munchen, a transmis Poliţia germană, conform site-ului agenţiei DTS.

"Sunt opt morţi şi un număr necunoscut de răniţi", a precizat Poliţia.

UPDATE: Atacul din Munchen s-a produs la exact cinci ani de la masacrul comis la Oslo, în Norvegia, de un militant de extremă-dreapta, existând indicii că actul din Germania ar putea fi opera unui naţionalist nemulţumit de politicile favorabile imigraţiei, deşi nu este exclusă ipoteza unui atentat islamist.

Un indiciu că atacul de la Munchen ar putea fi opera unui extremist de dreapta este declaraţia unui presupus atacator, care a fost filmat strigând "sunt german" în timp ce profera ameninţări cu o armă de foc.

Grupuri de extremă-dreapta au criticat dur politicile Guvernului Angela Merkel favorabile imigraţiei. În ultimul an, au existat numeroase atacuri la centre pentru imigranţi din Germania, în contextul în care, în 2015, pe teritoriul Germaniei au intrat 1,2 milioane de extracomunitari veniţi din Orientul Mijlociu şi din Africa.

Autorităţile germane cercetează ipoteza unui "act terorist" în cazul atentatului comis la Munchen, soldat, conform bilanţului preliminar, cu cel puţin şase morţi, însă nu există dovezi clare privind implicarea vreunui grup islamist.

Atacul de la Munchen intervine la exact cinci ani de la masacrul comis la Oslo de un extremist de dreapta, Anders Behring Breivik, care a omorât 77 de persoane pentru că se opunea imigraţiei şi multiculturalismului.

O altă ipoteză este cea a unui act terorist comis de un militant ori de un simpatizant al reţelelor teroriste Stat Islamic sau Al-Qaida. Simpatizanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic au salutat, pe site-uri de socializare, atentatul comis vineri după-amiază într-un centru comercial din Munchen. Este vorba de al treilea atac comis în Occident în ultimele opt zile, după atentatele din Nisa şi centrul Germaniei, revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

UPDATE: Premierul landului Bavaria, Horst Seehofer, a convocat o reuniune de criză la care participă şefii serviciilor regionale de securitate în urma atentatului de la Munchen, în timp ce autorităţile din Cehia au luat măsuri speciale la frontiera cu Germania, relatează BBC. Autorităţile din zona metropolitană Munchen sunt în stare de alertă după atentatul soldat cu cel puţin şase morţi.

Cehia a luat măsuri suplimentare de securitate la frontiera cu Germania.

UPDATE: Cel puţin şase persoane au fost ucise în atentatul comis vineri după-amiază într-un centru comercial din Munchen, a transmis Poliţia germană, conform site-ului agenţiei DTS.

"Sunt şase morţi şi un număr necunoscut de răniţi", a precizat Poliţia.

Bilanţul anunţat anterior de Ministerul de Interne din Bavaria era de trei morţi.

Poliţia din Munchen a anunţat că "trei atacatori" sunt căutaţi în continuare în urma atentatului, părând să infirme informaţiile de presă privind sinuciderea unuia dintre ei.

De asemenea, Poliţia germană a negat că ar fi fost un alt incident armat în zona Stachus din Munchen.

UPDATE: Unul dintre autorii atacului de la Munchen s-a sinucis, anunţă surse citate de revista Bild.

UPDATE: Gara centrală din oraşul german Munchen a fost evacuată vineri seară, iar traficul feroviar este perturbat, în contextul atentatului comis într-un centru comercial, relatează presa germană.

UPDATE: Poliţia germană consideră că atacul comis în centrul comercial din oraşul Munchen este de tip "terorist", informează site-ul agenţiei Reuters.

"Există suspiciuni că este vorba de un atac terorist", a transmis Poliţia din oraşul Munchen.

UPDATECel puţin 15 persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite în atacul terorist comis într-un centru comercial din Munchen, afirmă martori citaţi de cotidianul Abendzeitung Munchen.

Poliţia germană a comunicat că situaţia din Munchen este "confuză", recomandându-le locuitorilor să rămână în case până la prinderea autorului sau autorilor atacului.

Cel puţin trei indivizi înarmaţi sunt căutaţi activ după atacul comis vineri în centrul comercial din Munchen, anunţă Poliţia germană.

UPDATEConform altor surse, până la 15 persoane ar fi fost ucise după ce un individ a deschis focul în centrul comercial Olympia din Munchen. Aceste informaţii nu au fost confirmate încă de autorităţi.

UPDATEAngajaţii magazinelor mall-ului nu pot părăsi complexul comercial, iar circulaţia metroului a fost întreruptă, informează Deutsche Welle, citând surse media locale.

UPDATECel puţin o persoană a murit, iar alte zece au fost rănite în atacul armat comis într-un centru comercial din Munchen.

UPDATE: Numeroase vehicule ale poliţiei, elicoptere şi ambulanţe au fost trimise la locul incidentului, zona fiind izolată. Un oficial din cadrul poliţiei a declarat că incidentul armat s-a încheiat, dar, conform altor surse, unul dintre atacatori ar fi reuşit să fug

UPDATEPotrivit unui angajat al mall-ului, un bărbat a pătruns în mall şi a început să tragă focuri de armă la întâmplare, după care a fugit spre staţia de metrou, scrie BI.

Mai multe persoane au decedat, iar altele au fost grav rănite în atacul armat comis vineri după-amiază într-un centru comercial din oraşul german Munchen, afirmă surse citate de postul NTV, de ziarele Bild şi Die Zeit.

Mai multe persoane au fost ucise, iar altele sunt gravă rănite, scrie Die Zeit.Poliţia nu a anunţat niciun bilanţ al victimelor.

"În momentul de faţă, există o operaţiune majoră în curs în centrul comercial Olympia (OEZ)", a comunicat Poliţia locală.

Este al doilea incident de acest tip în Germania în ultimele zile, după ce luni un adolescent a atacat patru oameni cu un topor într-un tren în sudul Germaniei, atatc revendicat de gruparea teroristă ISIS, mai scrie BI. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO