Business Internaţional

Germania îşi creşte armata pentru combaterea Stat Islamic şi securitatea cibernetică

Germania îşi creşte armata pentru combaterea Stat...

Autor: Mihai Draghici

10.05.2016, 21:05 3877

"S-a încheiat perioada în care efectivele militare s-au diminuat. A venit timpul ca armata germană să se extindă", a declarat Ursula von der Leyen.

Ministrul Apărării a anunţat că, în următorii şapte ani, vor fi create 7.000 de posturi militare şi 4.400 de posturi civile, pentru consolidarea securităţii cibernetice şi combaterea terorismului, în principal a organizaţiei fundamentaliste sunnite Stat Islamic.

Armata germană avea 800.000 de membri imediat după reunificarea celor două Germanii, în 1990, dar efectivele s-au diminuat în ultimii ani, fiind în prezent de 185.000 de militari şi 56.000 de angajaţi civili.

O evaluare a experţilor germani a stabilit că sunt necesare 14.300 de posturi suplimentare pentru noile misiuni ale armatei germane. Acestea includ salvarea imigranţilor pe mare, operaţiuni pentru susţinerea coaliţiei internaţionale antiteroriste în Irak şi Siria, misiuni în Mali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO