Business Internaţional

Germania îşi doreşte dezvoltarea parteneriatului cu Polonia, în pofida tensiunilor bilaterale

Germania îşi doreşte dezvoltarea parteneriatului cu...

Autor: Marian Avram, Mediafax

16.03.2018, 19:14 99

Declaraţiile ministrului german de Externe vin în contextul în care acesta urmează să efectueze o vizită oficială la Varşovia.

”Nu putem să ne imaginăm Europa fără o reconciliere a prieteniei dintre Germania şi Polonia. Avem o responsabilitate comună faţă de unitatea Europei”, a declarat Maas.

Ministrul de Externe al Germaniei a precizat că în cadrul vizitei oficiale pe care o va efectua în Polonia va discuta cu liderii de la Varşovia despre modalitatea în care Germania, Franţa şi Polonia pot coopera pentru a contribui la dezvoltarea Europei.

Maas urmează să aibă întrevederi oficiale şi cu preşedintele Andrzej Duda, dar şi cu premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Tensiunile dintre Germania şi Polonia s-au amplificat în ultimele luni după ce formaţiunea Lege şi Justiţie, aflată la putere în Polonia, a anunţat că naţiunea trebuie să obţină compensaţii pentru pagubele suferite în al II-lea Război Mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO