Business Internaţional

Germania: Producţia industrială scade neaşteptat pentru a doua lună consecutiv

Germania: Producţia industrială scade neaşteptat...

Autor: Catalina Apostoiu

08.12.2017, 00:00 454

Producţia industrială germană a scăzut în mod neaşteptat pentru a doua lună consecutiv în octombrie, în condiţiile în care muncitorii şi-au luat mai multe zile libere, întrerupând un şir de creşteri care ar fi adus cea mai mare economie europeană la cea mai bună performanţă din ultimii şase ani, relatează Bloomberg. Producţia a scăzut cu 1,4% faţă de septembrie, când aceasta s-a redus cu o rată revizuită de 0,9%.

Estimările vizau o creştere de 0,9%. Faţă de aceeaşi lună a anului trecut, producţia a avansat cu 2,7%. Anunţul vine după ce comenzile fabricilor au crescut neaşteptat pentru a treia lună consecutiv în octombrie, în condiţiile în care exportatorii au beneficiat de cererea în creştere de bunuri de investiţii din afara zonei euro.

Având în vedere nivelul ridicat al comenzilor şi optimismul la niveluri record, banca centrală germană se aşteaptă ca tendinţa de creştere puternică a economiei să continue în ultimul trimestru al acestui an şi dincolo de acesta. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO