Business Internaţional

Germania reacţionează dur: Atacul SUA din Siria, reacţie "întemeiată" la incapacitatea Consiliului de Securitate ONU

Germania reacţionează dur: Atacul SUA din Siria,...

Autor: Mircea Olteanu

07.04.2017, 12:08 139

Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, a declarat că atacul american asupra unei baze aeriene din Siria reprezintă o reacţie "întemeiată" la incapacitatea Consiliului de Securitate al ONU de a răspunde la folosirea armelor chimice împotriva populaţiei civile, potrivit Reuters.

"Este aproape insuportabilă incapacitatea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite de a avea o reacţie clară şi fără echivoc la utilizarea în mod barbar a armelor chimice împotriva unor oameni nevinovaţi în Siria", a declarat ministrul german, aflat într-o vizită oficială în Mali.

"Este de înţeles faptul că Statele Unite au reacţionat cu un atac împotriva structurilor militare ale regimului Assad care a cauzat această atroce crimă de război", a completat Sigmar Gabriel.

Oficialul german a mai adăugat că "pe cât este de înţeles acţiunea SUA împotriva infrastructurii militare în urma eşecului Consiliului de Securitate ONU, însă acum este necesar un efort comun pentru pace sub auspiciile Naţiiunilor Unite".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO