Business Internaţional

Germania se va decide în privinţa retragerii trupelor militare din Turcia la mijlocul lui iunie

Germania se va decide în privinţa retragerii trupelor...

Autor: Olimpia Nicolae

28.05.2017, 16:50 237

Aproximativ 250 de militari germani sunt defăşuraţi la baza din Incirlik pentru a lupta împotriva militanţilor Stat Islamic.

Autorităţile turce au refuzat în mod repetat vizitele delegaţiilor parlamentare germane.

Turcia a justificat refuzul ca fiind o măsură de retorsiune după decizia Germaniei de a le oferi azil politic unor militari turci acuzaţi de implicare în tentativa de lovitură de stat din iulie 2016.

Regimul Recep Tayyip Erdogan este furios şi pentru că autorităţile germane au interzis participarea unor miniştri turci la evenimente electorale organizate pentru comunitatea turcă din Germania înaintea referendumului pe tema introducerii sistemului prezidenţial în Turcia. Criticii susţin că Recep Erdogan, acuzat oricum de tendinţe autoritariste, încearcă să modifice Constituţia Turciei pentru a avea atribuţii executive depline.

”Încă purtăm discuţii cu Turcia desspre Incirlik şi vom ajunge la o soluţie până la mijlocul lunii iunie”, a declarat un oficial al Ministerului german de Externe, în condiţii de anonimitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO