Business Internaţional

Germania, venituri fiscale în creştere

Germania, venituri fiscale în creştere

Autor: Catalina Apostoiu

22.09.2017, 00:00 277

Veniturile din taxe generate de guvernul german, cele 16 state şi comunităţi au crescut din nou pe fondul minimului record la care se situează rata şomajului, relatează Deutsche Welle.

Specialiştii financiari spun că tendinţa va continua în restul acestui an. Veniturile din taxe au totalizat 47,88 miliarde de euro în luna august, potrivit unui raport al ministerului german de finanţe, în creştere cu 6,8% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Cu o lună în urmă, veniturile fiscale avansaseră deja cu 9,7%. Ministerul a anunţat că se aşteaptă ca economia locală să-şi continue creşterea robustă în restul acestui an. Acesta a adăugat că accelerarea activităţilor economice la nivel mondial a susţinut exporturile germane şi cu odată cu acestea veniturile fiscale. „În acelaşi timp, însă, economia germană a fost alimentată şi de creşterea consumului intern“, se mai arată în raport. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO