Business Internaţional

Giganţii Holcim şi Lafarge vor să fuzioneze, realizând o companie cu o valoare de peste 36 de miliarde de euro - surse

Giganţii Holcim şi Lafarge vor să fuzioneze,...

Autor: Octavian Calei

04.04.2014, 18:20 1264

Holcim şi Lafarge, liderii mondiali în domeniul producţiei de ciment, ar putea fuziona şi să creeze o companie cu o valoare de piaţă de peste 50 de miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Cele două grupuri se află în discuţii secrete şi ar putea fuziona, spun persoanele citate. Ambele companii au refuzat să comenteze. Negocierile se află într-un stadiu incipient şi ar putea să nu se concretizeze, în special datorită reglementărilor legate de concurenţă.

Fuziunea dintre compania franceză Lafarge şi cea elveţiană ar putea reduce costurile prin combinarea operaţiunilor de producţie şi prin reducerea stocurilor în surplus din diverse părţi ale lumii.

Unii producători din industria cimentului se zbat încă să revină pe profit după perioada de criză care a afectat cererea pentru materiale de construcţii.

Pentru a-şi eficientiza afacerile, Holcim a hotărât să-şi vândă activele din Germania şi Cehia către Cemex SAB, cel mai important producător din America.

Criza financiară globală a prins Holcim şi Lafarge într-un moment în care cele două companii erau împovărate de datorii. Lafarge tocmai cumpărase Orascom Cement cu 10,2 miliarde de euro în 2008 iar Holcim achiziţionase Aggregate Industries cu 3 miliarde de euro în 2005.

Holcim are 71.000 de angajaţi şi desfăşoară activitate în 70 de ţări în timp ce Lafarge are 65.000 de angajaţi în 64 de pieţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO