Business Internaţional

Gigantul Amazon a fost sancţionat cu 1,2 milioane de dolari pentru că a permis comercializare unor pesticide ilegale în cadrul platformei

Gigantul Amazon a fost sancţionat cu 1,2 milioane de...

Autor: Alex Ciutacu

16.02.2018, 11:00 92

Compania Amazon a fost sancţionată cu suma de 1,2 milioane de dolari de Agenţia pentru Protecţia Mediului deoarece gigantul a comercializat pesticide ilegale prin intermediul platformei, potrivit Associated Press.

Aceasta este una dintre cele mai mari penalizări aplicate sub incidenţa legii federale a pesticidelor.

Autorităţile federale transmit că gigantul Amazon a comis peste 4.000 de încălcări ale legii – începând din 2013 – prin faptul că a vândut şi distribuit pesticide importate, care nu aveau licenţă de comercializare în Statele Unite.

Pesticidele au fost vândute de utilizatori independenţi care le-au comercializat prin intermediul platformei Amazon.

În cadrul unei declaraţii, Amazon a transmis că una dintre „priorităţile principale” este conformarea la aceste reglementări şi că lucrează la o serie de măsuri împotriva comercianţilor externi care nu se conformează.

În octombrie 2016 compania a contactat oamenii care au achiziţionat pesticidele ilegale şi i-a îndrumat să le arunce. În schim, compania a făcut refinanţări în valoare totală de aproximativ 130.000 de dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO